EN ♥︎-VARM JULEFORTELLING

«Alle vet at snømenn ikke smelter, men trekker seg ned til det underjordiske Snømannland når temperaturen blir for høy. På samme måte dukker de opp igjen og står der som store smil med gulrotneser når Kong Vinter kaller på dem og ber dem være sammen med oss en stund igjen, til stor glede for små og store. Snømenn trenger varme for å holde temperaturen på cirka minus fem grader – og for å smelte drikkevann. Denne varmen henter de fra seg selv, produsert av gaver de får tilbake, som takknemlighet, omsorg, gavmildhet og vennskap, for gaver snemennene selv gir, som kan være hjertelag, samvittighet, klokskap, nøysomhet, hjertelag eller kjærlighetens gave.»

Slik begynner synopsiset til «Snømannland» – en juleforestilling som setter fokus på verdigrunnlaget rundt julefeiring, feirer det å være annerledes, og heier fram det fine ved å gi hverandre immaterielle gaver som kjærlighet og tålmodighet. I Snømannland møter vi personligheter som den rause og varme Fru Advent og Julaften som er bedagelig, blid og mett, Lillejulaften som er konstant småstressa, Julavarerhelttilpåske som har i oppgave å gå på alle julebord, og som dermed for det meste er litt på en snurr (dessuten har han gul snø nederst på den ene siden, da en hund pisset på ham en kveld det var vanskelig å gå hjem fra et julebord)… I Snømannland bor også figurer som Sytpaven, Overforælska, Kleptomine og Kleptomane, Sjalucia, Grådiglusa, Viktigper, Svartsjuk og Må Bære Ha Det… ja, du skjønner sikkert allerede nå at denne forestillingen blir litt av en opplevelse?!

Dette herlige universet har jeg altså vært så heldig å få utforme visuell identitet til, og det har vært så gøy! Jeg har utformet en typografisk logo og et sett med illustrasjoner, som sammen skaper rammen rundt forestillingen. Med verdiene trygghet, varme og nysgjerrighet, og personlighetstrekkene hjertegod, fantete, morsom, annerledes og inkluderende i bunn var det bare å slippe seg løs! Den typografiske logoen er satt i en spenstig font, som likevel er lett å lese. Fargepaletten spenner fra det isblå og kalde, til varmere rød og gul. Illustrasjonene som kompletterer helheten har en naïv strek som appellerer til barn – men de voksne vil nok kjenne igjen de ulike rollefigurene og deres karakteristikker, og kanskje humre litt gjenkjennende av Lillejulaftens noe frynsete framtoning eller den litt ustø men veldig blide Julavarerhelttilpåske?

Tusen takk til Colombine og Kristiansund Kulturskole for et herlig oppdrag!

JA! JEG VIL OGSÅ HA EN KICK-ASS IDENTITET!

Hurra! Så kult at du er klar for å gi merkevaren din et løft! Da har jeg gode nyheter til deg: du er kommet til riktig sted. La oss ta en prat så finner vi sammen ut hvordan jeg kan hjelpe deg!