BÆREKOS MED SIKKERHET I FOKUS!

I 2006, da min eldstegutt var liten, var det noe litt «eksotisk» med dette å bære babyen sin i bæresjal. Jeg husker godt at man fikk masse oppmerksomhet, og tror jeg ble sett på som «hun der med det røde håret og ungen på ryggen»! Men åh, så kos det var! Og på det o store internettet fant man likesinnede, et stort nettverk av flotte bæreforeldre. Noen av mine beste venner har jeg blitt kjent med i bæremiljøet – både dengang da, men også nå med minstemor på to år. Men herlighet, for en digresjon! Beklager, men jeg måtte bare mimre litt.

Mange år har passert, og nå i 2017 er ikke bæring av babyer og smårollinger bare for «spesielt interesserte» lengre. Det har blitt mainstream. Heldigvis! Men som gammel bæremamma var det litt ekstra stas å bli forespurt av Erle fra Carry Me, om å utforme en liten brosjyre og illustrasjoner om sikkerhet ved bruk av bæretøy.

Visste du at menneskehjernen responderer i gjennomsnitt 60 000 ganger (!) raskere på visuelle virkemidler enn på tekst. Ganske utrolig, eh? Visuelle virkemidler er effektive, og det var derfor viktig for meg å formidle den viktigste informasjonen gjennom et sett tydelige og informative illustrasjoner.

Det er lagt vekt på at illustrasjonene skal være enkle og lette å forstå, og for å videre forsterke budskapet har babyen smilefjes der illustrasjonene viser korrekt bæring, og sur munn der noe farlig/ubehagelig illustreres.

{

Brosjyren ble perfekt, enda bedre enn jeg hadde forestilt meg. Veldig fornøyd med hele prosessen.