Visuell profil for «Jul i Smølahallen»

Tidligere i høst ble jeg kontaktet av Smøla nærings- og kultursenter, som ville ha hjelp til å utforme et felles visuelt uttrykk for en serie arrangementer som skal foregå i Smølahallen julen 2016. Med arrangementer så forskjellige som konsert, kulturskoleforestilling og dansefest, var målet mitt at de alle tre skulle få ha sitt særpreg – men under en overordnet paraply.

Det ble derfor utformet en felles logo for alle arrangementene, og med utgangspunkt i et hovedbilde ble det laget en fargepalett som er en moderne vri på de tradisjonelle julefargene, og som skal være med på å skape en iøynefallende og tiltalende helhet. Hvert arrangement fikk så tildelt «sin» hovedfarge.

Hoveddesignelementet er en juletrekule. Det er et symbol som de fleste forbinder med julefeiring, og som er inkluderende og ikke-støtende – uansett alder, kjønn og kulturell bakgrunn. Disse kan brukes utelukkende som dekor, eller de kan romme logoen, bilder og/eller informasjon.

Tilleggselementene er utformet for å gi det visuelle uttrykket en lekenhet og fleksibilitet, og kan brukes i stor eller liten grad, avhengig av ønsket uttrykk. De består i hovedsak av snøkrystaller, juletrær og kristtorn, og kan settes sammen til en bakgrunn som minner om «snyføyke», eller de kan brukes mer sparsommelig.

Da gjenstår det vel egentlig bare å si god jul!