BAKGRUNN

Jeg er utdannet BA (Hons) Management of Design and Innovation (designledelse på godt norsk) fra DeMontfort University i Storbritannia, og har jobbet med grafisk design og branding siden 2002 – både som in-house designer, i byrå og i egen virksomhet. I løpet av de 15 siste årene har jeg jobbet med en rekke store internasjonale merkevarer, men også med lokale og nasjonale kunder her i Norge. Jeg har lang erfaring med å styre kreative prosesser helt fra idéfase og research til overlevering av ferdig produkt, og har også erfaring som prosjektleder, faglig leder og rådgiver. Etter sju år som gründer og medeier i et designbyrå, tok jeg i 2016 beslutningen om å jobbe som uavhengig designkonsulent.

FILOSOFI

Helhetlig og strategisk forankret bruk av design er en selvfølge i min verden. Design er problemløsing, enten det gjelder estetikk eller funksjon, og som 
designer er det mitt mål at den jobben jeg gjør for en kunde skal betale for seg selv, og enda litt til. Design skal være en investering som gir resultater 
på bunnlinja!

Jeg etterstreber å være en samarbeidspartner for mine kunder, og derfor er en tett dialog viktig i min designprosess. Erfaringsmessig er det nemlig slik de beste løsningene blir til – i skjæringspunktet mellom din kunnskap om eget marked og min designfaglige kompetanse.

Som uavhengig designer har jeg friheten til å operere både alene, som innleid designer i større byråer, og i arbeidsfellesskap med andre kreative. Slik får jeg jobbe variert og tverrfaglig med fotografer, illustratører, webutviklere og tekstforfattere – og kan sette sammen et team som passer hvert enkelt prosjekt.

HVA BETYR PETCHY?

Petchy er et kallenavn jeg har gått under i en årrekke. Det viste seg nemlig ganske raskt at fornavnet mitt ikke er av de letteste navnene å uttale på engelsk, og det er jo ganske upraktisk når man A) er halvt engelsk, og B) velger å studere og etterhvert bosette seg i England for en periode. Så da ble det Petchy, og det har det vært siden! Men egentlig heter jeg altså Solveig.

Nysgjerrig på hva jeg kan gjøre for deg?

TA KONTAKT, DA VEL!